Hoe zit een ondernemende moeder er bij tijdens het werken? Is dat aan de keukentafel, in een cowerkersruimte of heeft ze een eigen werkplek? Nieuwsgierig als ik ben, vraag ik dat gewoon. En in de serie “De werkplek van” kun je meekijken. Ik trap af met Karien Kupers van Lieverdeliefste illustraties. Ik volg Karien al een tijdje en vind haar als ondernemer erg inspirerend. Het roer omgooiend is ze vol voor haar onderneming gegaan en ik vind het een feestje om haar op social media te volgen. Dat resulteerde er zelfs in dat ze vorig jaar de uitnodigingen voor het feestje van mijn dochter heeft mogen ontworpen. Karien:

Hallo, Mijn naam is Karien Kupers. Ik woon met mijn gezin in Elten. Dat is een klein dorpje in Duitsland, net over de grens bij Zevenaar. We hebben twee jongens van 6 en 8 en een aanloopkater. Ik werk thuis als illustrator. Dat doe ik sinds twee jaar met hart en ziel. In ben opnieuw gaan tekenen vanuit overspannenheid in mijn werk als leerkracht. Ik geloofde er altijd al in dat bepaalde gebeurtenissen in iemands leven ergens “goed” voor zijn en in dit geval is dat zeker het geval. Ik geniet van het tekenen voor mezelf en voor anderen en tegelijk vind ik het ondernemen ook best spannend. Mocht je meer willen lezen over mij dan verwijs ik je graag naar mijn website Lieverdeliefste.nl waar ook een aantal blogs te vinden zijn en natuurlijk kun je daar ook mijn tekeningen zien.

Wat betreft het tekenen voel ik mij het best bij het maken van illustraties met gevoel en betekenis. Zo werk ik bijvoorbeeld als eigen project aan mijn InJeKracht-illustraties. Dit zijn tekeningen die kinderen (van alle leeftijden) mogen helpen om zichzelf te leren kennen. Bij deze illustraties staan positieve affirmaties omdat ik heel sterk geloof in de kracht hiervan. Deze week krijg ik ook mijn eigen gedrukte prentenboek van het kerstverhaal binnen. Dit boekje heet “Het kleine, grote geluk van Kerstmis”. Ook in dit bestaande verhaal zit voor mij een diepere laag …

Het genieten van het kleine, liefde, geluk, saamhorigheid.

Dat soort dingen in illustraties vatten, daar geniet ik echt van. Wil je hier meer van zien, dan zou ik het fijn vinden om je te mogen begroeten op mijn Facebook-Pagina

Hoe ziet je werkplek er uit?

Mijn werkplek staat in de woonkamer. Dat vind ik fijn. Zo ben ik altijd gezellig beneden waar ook mijn kinderen meestal zijn. Ik heb een vintage bureau (ik ben al wat vintage en ik hou ook van vintage ;-)) met daarop mijn Mac. Om eerlijk te zijn groeit het wel een beetje uit zijn voegen, dus het is vaak best een rommeltje. Ik kan heel goed ordenen, maar na een paar dagen kan er ook weer chaos zijn helaas. Echter de quote is toch dat creatieve mensen geen rommel hebben maar overal ideeën … Daar houd ik me dus maar aan vast!

 

Waar werk je het liefst?

Mijn droom is wel een atelier. Niet zozeer voor mezelf maar om ook meer met workshops te kunnen doen. Nu kan dit niet aan huis maar dat zou ik stiekem best willen!

Wat heb je altijd binnen handbereik tijdens het werken?

Ehm .. Ik zit (te) dicht bij onze koffie-machine … dat vind ik eigenlijk niet ok! En ik werk eigenlijk voornamelijk achter mijn computer. Om te tekenen gebruik ik een wacom-tablet … dus iets wat ik echt nodig heb dat is mijn tekenpen (oh, en mijn bril!!)

Wat mis je nog op je werkplek?

Wat ik wel mis is een goede kast om alle producten in op te bergen. Ik heb een flink aantal stapels ansichtkaarten in de laatjes van mijn bureau maar deze zijn nu echt vol. Ik ben nog op zoek naar een mooie vintage ladenkast die naast mijn bureau kan. Dan ben ik helemaal tevreden. En ik zou graag nog een IPAD PRO aanschaffen zodat ik mijn werkplek naar overal kan verleggen. We zijn hier gaan wonen om de grote tuin. Komende zomer wil ik ook graag buiten kunnen werken onder de overkapping met uitzicht op de kersenboom. Een mooi doel om voor te sparen!

Van wie zou je graag de werkplek willen zien als dat kon?

Leuke vraag! Ik heb eigenlijk geen idee! Mary-Lou, heb jij je werkplek al laten zien ?

 

Andere interviews lezen?

Fem.Q&A | ZakenMama Milou van Luijk

 

[Wil je meedoen aan “De werkplek van” of Fem.Q&A? Stuur een email naar welkom@femclub.nl.]

Auteur

Uit ervaring weet ik dat het als moeder makkelijk kan zijn om vanuit huis een eigen bedrijf te starten. Hoewel te doen, loop ik ook tegen lastige ondernemerskwesties aan. Ik faal en ik heb succes, maar opgeven doe ik nooit! Op Fem.club bundel ik die ervaring met praktische informatie zodat andere moeders die ook een bedrijf hebben of juist willen starten er ook iets aan hebben.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin dit