Een urenregistratie bijhouden is niet bepaald één van de leukste dingen van het ondernemen. Maar wat moet, dat moet! Laat het dan maar snel over zijn. En makkelijk gaan. Dankzij een tip van collega Linda van Go or No Go heb ik de voor mij makkelijkste manier gevonden om mijn urenregistratie bij te houden: met een gratis app voor urenregistratie!

Waarom urenregistratie?

Om gebruik te kunnen maken van bepaalde regelingen zoals zelfstandigenaftrek en startersaftrek moet je voldoen aan het urencriterium zoals opgesteld door de Belastingdienst. Je uren bijhouden kan natuurlijk ook in een excelsheet of in je planner, maar persoonlijk vind ik een app veel makkelijker en overzichtelijker.

Lees ook: Review | SiteGround WordPress hosting

Urenregistratie app

Wat ik altijd bij me heb, is mijn telefoon. Een app om je urenregistratie mee bij te houden bleek daarom ideaal voor mij. De app heet UrenApp gratis en is sowieso voor Android te downloaden. Ik kon niet vinden of hij ook voor IOS beschikbaar is. Het is supersimpel in gebruik, geen poespas en doet wat ik wil. Allereerst begin je met het opzetten van een baan of klus. Ik zie de banen als categorieën. Voor mij als blogger zijn mijn categorieën dan bijvoorbeeld schrijven, fotograferen, e-mail, administratie, reistijd en een event bezoeken. Elk categorie krijgt ook een kleur toebedeeld. Van al deze categorieën kies ik de categorie die ik het meest zal gaan gebruiken als “standaard baan”.

Voor mij gaat het om het opsplitsen van mijn werkzaamheden, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om per categorie een werkgever in te voeren (met bijbehorend uurtarief!). Je standaard baan is dan de klus waar je op dat moment aan werkt.

Dit is de basis van je urenregistratie. Het daadwerkelijk gaan registreren is eigenlijk net zo makkelijk. Via het hoofdscherm klik je op inklokken en de timer begint te lopen. Klaar met werken? Dan tik je op uitklokken. Heb je pauze gehouden of gereisd? Via dit scherm log je dat er mooi bij. Hij registreert standaard je hoodbaan, maar ook de categorie kun je hier eventueel aanpassen. In het veld opmerkingen kun je nog notities maken. Ik gebruik dit veld om te noteren wat ik precies gedaan hebt. Welk artikel ik precies heb geschreven of welke producten ik heb gefotografeerd om maar iets te noemen.

Lees ook: Review | Online boekhoudprogramma Jortt

Makkelijk je uren bijhouden

Mijn urenregistratie bijhouden met deze app vind ik erg fijn. Het is makkelijk bij te houden en omdat ik mijn telefoon altijd binnen handbereik heb, is de timer zo gezet. Ik doe het dus ook echt. En voor de weinige keren dat ik het vergeten ben aan te zetten, kan ik het alsnog achteraf toevoegen. De app is gratis en daardoor zie je reclame. Vind ik logisch en totaal niet storend. De reclame belemmert het gebruik niet. Met andere woorden; je hoeft niets weg te klikken om de app te kunnen gebruiken. Voor €3,59 koop je de Pro versie die reclamevrij is.

Overzicht van je gewerkte uren

Via de app heb je een overzichtstabje waarbij je je logs kunt zien. Voor het gemak zie je ook je wekelijkse totaaluren. Indien gewenst voor je administratie/facturatie kun je dit overzicht ook exporteren en uitprinten.

Mijn mening over UrenApp

Concluderend kun je wel stellen dat ik helemaal enthousiast ben over deze app. Met de UrenApp kun je je werkzaamheden registreren, een totaaloverzicht inzien en dit overzicht ook exporteren. Het is een simpele app dat doet wat hij moet doen: jou in staat stellen een urenadministratie bij te houden. Kosteloos!

 

 

Foto van zakenvrouw van AnemStyle via Shutterstock

UrenApp gratis

€0.00
9.3

Functies

9.0/10

Kosten

10.0/10

Gebruiksvriendelijk

9.0/10

Plus

  • Kosteloos te gebruiken
  • Mogelijkheid tot automatisch inklokken
  • Overzichtelijk
  • Makkelijk in gebruik
  • Urenoverzicht export
Auteur

Uit ervaring weet ik dat het als moeder makkelijk kan zijn om vanuit huis een eigen bedrijf te starten. Hoewel te doen, loop ik ook tegen lastige ondernemerskwesties aan. Ik faal en ik heb succes, maar opgeven doe ik nooit! Op Fem.club bundel ik die ervaring met praktische informatie zodat andere moeders die ook een bedrijf hebben of juist willen starten er ook iets aan hebben.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin dit