Als je een eenmanszaak hebt, kun je er voor kiezen om je bankzaken via een aparte rekening voor particulieren te laten lopen. Kijk in dat geval wel even de voorwaarden van je bank er op na. Vaak mag dit namelijk niet. Beter nog is om een zakelijke rekening te openen. De kosten hiervoor zijn vaak wel hoger dan bij een privé rekening en verschillen per bank. Het is dus zeker lonend om even om je heen te kijken naar de beste bank voor een zzp’er. Na wat voors en tegens van alle bekende banken op een rijtje te hebben gezet én de nodige topics lezen in Facebookgroepen voor ondernemers, heb ik gekozen voor Knab. Is Knab dan de beste bank voor startende ondernemers?

Ik ben een tevreden gebruiker van Knab en deel in dit artikel affiliate links naar de diensten van Knab.

Lees ook: Ook recht op kinderopvangtoeslag als je net start als ondernemer?

Zakelijke rekening openen

Die vraag kun je eigenlijk pas echt goed beantwoorden als je ervaring zou hebben met alle banken. Dat heb ik niet. Wel heb ik als starter ervaring met Knab en diens dienstverlening. Daar kan ik natuurlijk wel het één en ander over zeggen. Maar first things first; Waarom zou je er überhaupt voor kiezen om een zakelijke rekening te openen? Om te beginnen brengt een zakelijke rekening een aantal voordelen met zich mee:

• Het geeft meer overzicht in je boekhouding

• Er is een koppeling mogelijk met Mollie voor iDeal betalingen in een webshop of betaallink op je facturen

• Er is een koppeling mogelijk met sommige boekhoudprogramma’s [Knab: Asperion, Cash, e-Boekhouden.nl, Informer, Moneybird, MoneyMonk, MUIS, Reeleezee, SnelStart, Twinfield en Yuki]

Daarnaast oogt je bedrijf een stuk professioneler als je gebruik maakt van een zakelijke rekening.

 

Lees ook: Review | Online boekhoudprogramma Jortt

Beste bank voor ondernemers

Alles mooi en wel, maar de kosten? Voor mij als starter waren die toen van doorslaggevend belang. Allereerst vielen ze mij, met €5,00 per maand, reuze mee. Overigens betaal je voor Knab Particulier hetzelfde. Wat ik ook mee heb genomen in mijn beslissing is de vele keren dat Knab door andere ondernemers werd aangeraden in Facebook groepen. En nu, dik een jaar later, raad ik Knab zakelijk zelf ook aan. Van harte! En dit is waarom:

• Lage kosten

• Gratis extra betaal- en spaarrekeningen

• Rente op de betaalrekening

• American Express creditcard 1e jaar gratis

• Leuke extra’s zoals stilstaan bij de verjaardag van je bedrijf

• Starters bankieren nu het eerste jaar met 50% korting [februari 2019] Je bent starter als je onderneming niet langer dan 3 jaar ingeschreven is in de Kamer van Koophandel. 

• Goed bereikbaar; elke dag van 08:00 tot 22:00

• Korting op mobiele pinapparatuur

 

Vraag je jezelf ook af wat de naam Knab eigenlijk betekent? Lees het woord dan maar eens achterstevoren..

Kosten zakelijke rekening

Naast de vaste maandelijkse kosten van een zakelijke rekening moet je ook rekening houden met de variabele kosten en deze meenemen in je keuze voor een bank. Bij Knab zijn de eerste 1000 transacties per jaar gratis. Daarna betaal je €0,10 per transactie. Dat is heel schappelijk in vergelijking met andere banken waar je soms wel €0,15 tot €0,20 per transactie betaal of helemaal geen gratis transacties krijg. Ik stuur voornamelijk facturen en red het hier prima mee. Niet voor niets wordt Knab al vele jaren op rij tot voordeligste bank voor zzp’ers verkozen door MoneyView. 

Nadelen bankieren bij Knab

Hoewel Knab een een logische keuze is als bank voor zzp’ers, heeft een zakelijke rekening van Knab [afhankelijk van je business] een nadeel. Knab heeft namelijk geen kantoren. Dat betekent dat je geen geld kunt afstorten. Als je een fysieke winkel hebt dat contanten accepteert of veel op markten staat, kan dat een groot nadeel zijn. Dit kun je ondervangen door eerst geld op je privé rekening te storten en dan door te storten. Maar ook hier is het zaak om de voorwaarden van je privé rekening er op na te slaan.

Tip: Je kunt ook een zakelijke rekening koppelen aan Tikkie en dat als betaalmogelijkheid bieden als je bijvoorbeeld op een markt staat.

Lees ook: Review | UrenApp; gratis app voor urenregistratie

Is Knab de beste bank voor een starter?

Resumerend: De kosten zijn laag en de mogelijkheden groot. Heb je een webshop? Dan kun je een koppeling met Mollie realiseren. Maak je gebruik van een boekhoudprogramma? Dan is, afhankelijk van je programma, ook een koppeling mogelijk. Je kunt gratis meerdere rekeningen openen, iets waar ik dankbaar gebruik van maak. Zo heb ik twee Kwartaal sparen rekeningen. Eén voor alle ontvangen btw en één voor de reservering inkomstenbelasting. Ben je zzp’er en aan het bekijken welke bank het beste bij je past? Knab is wat mij betreft in vele opzichten ideaal voor een startende ondernemer. 

Net gestart met je bedrijf? Open online rekening bij Knab en probeer de eerste 3 maanden gratis. Al klant bij een andere bank en overweeg je van bank te veranderen? Je krijgt €50 cadeau als je de Overstapservice van Knab gebruikt.

Auteur

Uit ervaring weet ik dat het als moeder makkelijk kan zijn om vanuit huis een eigen bedrijf te starten. Hoewel te doen, loop ik ook tegen lastige ondernemerskwesties aan. Ik faal en ik heb succes, maar opgeven doe ik nooit! Op Fem.club bundel ik die ervaring met praktische informatie zodat andere moeders die ook een bedrijf hebben of juist willen starten er ook iets aan hebben.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin dit