Het is zo ver! Ik ga Pinterest serieus inzetten om meer bezoekers de weg naar mijn website te wijzen. Eerder heb ik halfslachtige pogingen ondernomen, maar verder dan een stoffig Tailwind account en Pinterest proof afbeeldingen toevoegen aan mijn artikelen ben ik nog niet gekomen. Enthousiaste verhalen, verbijsterende resultaten van anderen én een heuse Pinterest cursus hebben me over de streep getrokken. Ik ga de uitdaging aan. Laat al die bezoekers via Pinterest maar binnenkomen.

Lees ook: Wat levert samenwerken met bloggers nu echt op?

Zoeken op Pinterest

Dat is nog makkelijker gezegd dan gedaan. Het duurde eerst eeuwen voor ik doorhad dat Pinterest gewoon een zoekmachine is. Ik had het heus weleens gelezen, maar het kwartje viel pas echt toen iemand mij vertelde dat ze werkelijk alles op Pinterest opzocht. Google 2.0. Juist!

Pinterest cursus

Daar moest ik iets mee! Dat iets werd niets. Tot ik laatst mijn statistieken bekeek en tot de conclusie kwam dat bijna 80% van mijn bezoekers via Google komen. Ik vind het idee afhankelijk te zijn van één bron erg beklemmend. Dus Pinterest to the rescue! En nu echt. Omdat half half [heel verrassend] niet bleek te werken, ga ik zwaarder geschut inzetten. Ik heb de online Pinterest cursus van Pin Expert Fleur gekocht. En wat ben ik benieuwd naar mijn resultaten.

Lees ook: Review | SiteGround WordPress hosting

Meten is weten

Niet omdat ik er trots op ben, maar het leek me goed om qua cijfers helder te hebben waar ik vandaan kom. Daarvoor heb ik de Pinterest cijfers van januari op een rijtje gezet voor beide websites.

overzicht van huidige cijfers voor de meer bezoekers via Pinterest challenge

Dus! Tot zover meetpunt 0.

Zal ik je maandelijks, voor een maand of 4, op de hoogte houden van mijn Pinterest avonturen?

Meer bezoekers via Pinterest

De cursus bestaat trouwens uit 5 modules. Ik heb de eerste 2 modules bijna uit en tot nu toe is het vooral theorie met hier en daar een actiepunt dat ik al op orde had. Een vliegende start dus.

Nu volgt het gedeelte waar ik tot nu toe nog niet wist waar en hoe te hakken en maar het bijltje er bij neergooide. Zelf actiever worden op Pinterest! Niet zomaar lukraak, maar met een missie.

Tip: Heb je een bord op Pinterest met bijvoorbeeld blog- of marketingtips? Met de afbeelding hieronder kun je dit artikel daar mooi op bewaren.

Ben je benieuwd of het mij gaat lukken om meer bezoekers via Pinterest te krijgen en ben je fan van gemak? Schrijf je in om een melding te ontvangen zodra er nieuwe content online staat!

Auteur

Uit ervaring weet ik dat het als moeder makkelijk kan zijn om vanuit huis een eigen bedrijf te starten. Hoewel te doen, loop ik ook tegen lastige ondernemerskwesties aan. Ik faal en ik heb succes, maar opgeven doe ik nooit! Op Fem.club bundel ik die ervaring met praktische informatie zodat andere moeders die ook een bedrijf hebben of juist willen starten er ook iets aan hebben.

2 Comments

 1. Wat een leuk stukje, ik zat ook te twijfelen om deze cursus te doen. Als Challenge via Profbloggers. Heb het uiteindelijk niet gedaan, maar zo te lezen had ik het beter wel kunnen doen!

  Vraagje: wat is het verschil tussen een kijker en een bezoeker?
  Succes met je blog!
  Groetjes, Cynthia

  • Mary-Lou Reply

   Hai Cynthia, de gratis challenge begint bijna weer dacht ik. Vind het echt een aanrader. De cursus die ik heb gekocht gaat nog net iets dieper.

   Kijker is iemand die alleen op Pinterest mijn pins bekijkt en een bezoeker klikt op de bijbehorende link naar mijn website. Goede vraag!

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin dit