Nog geen vakantie geboekt?! Curaçao is echt een aanrader! Dushi Korsou! Zon, stranden, lekker eten, batidos, vrolijke en vriendelijke mensen, kleurrijke gebouwen. Om maar een paar dingen te noemen. Er is voor een ieder wat leuks te doen en te beleven. Dit mag je wat mij betreft niet missen tijdens je vakantie op Curaçao:

Een auto huren

Een must voor iedereen is een auto huren. Al zou het maar voor een paar dagen zijn. Het is heerlijk om de verschillende stranden te bezoeken. De stranden aan de oostkant ben ik niet zo mee bekend dus die staan nog op mijn to visit list, maar aan de westkant zijn ook prachtige stranden: Daaibooi, Kas Abou, Lagun, Playa Kalki, Westpunt, Porto Marie, Kleine en Grote Knip om maar enkele te noemen. Dus ook al zou je alleen gaan voor het mooie weer en lekker relaxen… je kunt dat iedere dag op een andere plek doen. Dan is het wel fijn om een van de stranden te kiezen waar een restaurant of kiosk is. Dan heb je alles wat je nodig hebt op zo’n dag… Zon, zee, eten en drinken.

Museums op Curaçao

Wil je een beetje cultuur opsnuiven dan is Kura Hulanda een mooi museum om te bezoeken. Het verhaal van hoe de slaven naar de Cariben vervoerd zijn en doorverkocht, wordt op ‘een mooie’ manier verteld en tot leven gebracht. Ook verschillende landhuizen zijn musea geworden. Landhuis Savonet aan de voet van Christoffelberg bijvoorbeeld en Landhuis Knip. In Landhuis Knip is het Tula Museum gevestigd. Daar geven ze een leuke en interactieve rondleiding. Echt een aanrader. In Punda kun je de Sinagoge en het Maritiem Museum bezoeken.

Tip: Het Maritiem Museum heeft een boottocht door de haven. Erg leuk!

Christoffelberg beklimmen mag je niet missen tijdens je vakantie op Curaçao

Een mooi uitzicht

Vind je actief bezig zijn ook leuk dan moet je de Christoffelberg beklimmen. Dat is echt zo cool!! Het is een beste klim maar zeker de moeite waard. Het uitzicht als je helemaal boven bent, is echt fantastisch. Een beetje conditie is fijn en anders doe je er gewoon langer over hahaha… Tip: heel vroeg beginnen en genoeg water meenemen! Wat zul je het daarna lekker vinden om met een lekker koud drankje aan het strand te liggen… 🙂 Is een berg beklimmen iets te veel van het goede… ze organiseren ook wandelingen door het park. Hopen dat je een van de mooie herten ziet. Wij hebben eentje gespot. Wat een mooi beest.

Uit eten

Lekker eten en drinken is natuurlijk ook belangrijk. En helemaal fantastisch als je een mooi uitzicht heb. Dat is bijvoorbeeld bij Blues Bar & Restaurant (Avila Beach Hotel) het geval. Je hebt het gevoel dat je op het water zit. Bij Riffort Village kun je bovenin gaan eten en dan heb je een mooi uitzicht op de haven (misschien zie je wel van die mega tanks of cruise schepen binnenkomen, best wel indrukwekkend). Bij Pirates Bay en Mambo Beach kun je lekker eten en soms ook genieten van live muziek. Een prima combinatie. Maar voor echt Antilliaans eten (krioyo) moet je bij Plaza in Punda (alleen lunch) en Janchi’s, aan de westpunt, zijn. Heerlijk!

Uitgaan op Curaçao

De laatste keer dat wij op Curaçao waren, hebben wij het uitgangsgedeelte bij Pietermaai ontdekt. Een mooie straat met kleurrijke gebouwen waarin bars & restaurants gevestigd zijn. Buiten kun je op terras zitten en binnen (terras) genieten van lekker eten. Als je geluk hebt, is er ook live muziek.

 Dit mag je ook niet missen tijdens je vakantie op Curaçao

Wat ik zelf nog op mijn to do list heb is:

Sup yoga en suppen in de mangroves
Klein Curaçao bezoeken
Quad rijden aan de oostkant
Meer landhuizen bezoeken
Nachtje overnachten in de mondi (bos), schijnen ook tours voor te zijn
De natuur in met een guide
Ooit ook de Curaçao Jazz Festival

Er is echt veel te doen en te beleven op Curaçao. Je hoeft je niet te vervelen. Maar als je alleen wilt relaxen en lekker wilt eten is het ook the place to be!

 

Er(op)uit! met fem.club:
Auteur

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It