Met boekhoudprogramma Jortt kun je veel kanten op. Van alleen gratis facturen sturen tot heel makkelijk zelf je administratie doen. Hoe ik dat weet? Ik gebruik Jortt al een tijdje om de boekhouding van mijn bedrijf bij te houden. In dit artikel vertel ik uitgebreid over mijn ervaringen met dit boekhoudprogramma. Voor de volledigheid bespreek ik zowel de gratis versie als de versie waarvoor je een abonnement moet afsluiten. Omdat ik alle opties voor je op een rijtje zet, kun je heel makkelijk bepalen waar je behoefte aan hebt en welke versie daar het best bij aansluit.

Als tevreden gebruiker van Jortt deel ik in dit artikel affiliatelinks naar de diensten van Jortt.

Boekhouding bijhouden

Als ondernemer ben je verplicht om een boekhouding bij te houden. Niet alleen omdat de BTW aangifte hierop gebaseerd wordt, maar ook voor het goed runnen van je bedrijf is een overzichtelijke administratie noodzakelijk. Dit kun je op verschillende manier doen. Zelf in een Excel bestand, in een boekhoudprogramma, het uitbesteden aan een boekhouder en natuurlijk een combinatie van alle hiervoor genoemde opties.


Lees ook: Stom! | Zeg jij bedrijf of bedrijfje?


Boekhoudprogramma Jortt

Zoals gezegd duiken we in Jortt, een online programma om je boekhouding te doen. De missie van Jortt is boekhouding zo makkelijk en efficiënt maken dat iedereen het kan doen. Boekhouden met een glimlach is niet voor niets het motto.

Wat kun je doen met gratis Jortt?

De gratis versie van Jortt is vooral een offerte- en factuurprogramma. Hiermee kun je heel eenvoudig een klantenbestand aanmaken, je eigen offerte en factuur professioneel opmaken met je logo en per email of per post [laten] versturen. Je offerte en/of factuur [mét iDEAL link] voldoen uiteraard aan de wettelijke vereisten. Na het versturen hiervan kun je de betaalstatus makkelijk volgen en zonodig Jortt een betaalherinnering laten sturen. Ideaal als je onbeperkt en gratis facturen in je eigen opmaak wil versturen.

Voordelen gratis versie Jortt:

•Gratis
•Voldoet aan wettelijke vereisten
•Onbeperkt facturen sturen
•Krijg sneller betaald met een iDEAL link
•Factuur in PDF én UBL formaat
•Pakbon

Nadelen:

•Geen complete boekhouding
•Mollie rekent commissie over ontvangen betalingen via de iDEAL link


Lees ook: Wat levert samenwerken met bloggers nu echt op?


Compleet boekhoudprogramma

Voor €12,50 (excl BTW) per maand kun je ook je hele boekhouding doen in Jortt. Opschalen is zo gebeurd. Ik maakte dankbaar gebruik van de gratis opstartservice. Vragen zoals hoe ik de kosten voor Facebook promotie in moet boeken, werden helder beantwoordt in een telefonisch gesprek.

Bankafschriften worden na het uploaden ingelezen en bepaalde bij- en afschrijvingen worden na verloop van tijd automatisch herkend door het systeem. Hulde! Ook betaling van een factuur wordt meteen opgepikt en als betaald gemarkeerd. Als betaling na het verstrijken van de betalingstermijn niet ontvangen is, kun je een betalingsherinnering sturen.

In je dashboard zie je in 1 oogopslag hoe je er financieel voorstaat. Je totaal aan verstuurde facturen en offertes, onbetaalde facturen, de opbrengsten en kosten van het huidige jaar, je balans, saldo van rekeningen en een kwartaal overzicht van de BTW. Zo ben je altijd up to date en kom je aan het einde van het kwartaal niet voor verassingen te staan.

Aan het einde van het kwartaal sluit je het kwartaal en de aangifte omzetbelasting (BTW aangifte) wordt voor je klaargezet. Het enige wat je dan nog moet doen zijn de bedragen overnemen en et voila!

Behalve dat je verkoopfacturen al automatisch worden geboekt, boekt Jortt nu zelf ook de betaalde en ontvangen btw, de Mollie kosten en de Mollie uitbetalingen. Realtime, zonder dat je iets hoeft te doen. Altijd in de juiste categorie en met de BTW correct verwerkt. Boekhouden zonder handen.

Naast alle voordelen uit Jortt Gratis heeft Jortt Compleet extra voordelen.

Voordelen online boekhouding Jortt:

•Zelflerend systeem
•Realtime koppeling met bunq
•Integratie met Mollie
•Android en IOS app voor je bonnen
•BTW aangifte berekenen
•Maandelijks opzegbaar, 1e maand gratis
•Met gratis opstartservice


Lees ook: Als ondernemer kun je niet zonder een business buddy


Conclusie boekhouden met Jortt

Ik gebruik Jortt nu ruim een jaar naar volle tevredenheid. De administratie bijhouden is nog steeds niet mijn hobby, maar Jortt maakt het in elk geval begrijpelijk, inzichtelijk en gemakkelijk zelf te doen. Zonder abonnement kun je gratis en onbeperkt professionele facturen sturen. Voor €12,50 per maand heb je toegang tot een compleet online boekhoudprogramma waar je zelf mee uit de voeten kunt.

 

Hoe doe jij je boekhouding? Ben je bekend met Jortt? Laat je me weten wat je er van vindt? Dit kan heel makkelijk in de reacties. Schuif de knoppen naar links of rechts om een beoordeling door te geven. 

Boekhoudprogramma Jortt

Vanaf €0.00
8.5

Prijs

8.0/10

Begrijpelijke taal

8.0/10

Efficiëntie

9.0/10

Bediening

9.0/10

Plus

  • Gratis facturen sturen
  • Zelflerend systeem
  • Eenvoudig BTW aangifte doen
  • Koppeling met Mollie
  • Gratis opstartservice

Min

  • Mollie rekent commissie over ontvangen betalingen via de iDEAL link
Auteur

Uit ervaring weet ik dat het als moeder makkelijk kan zijn om vanuit huis een eigen bedrijf te starten. Hoewel te doen, loop ik ook tegen lastige ondernemerskwesties aan. Ik faal en ik heb succes, maar opgeven doe ik nooit! Op Fem.club bundel ik die ervaring met praktische informatie zodat andere moeders die ook een bedrijf hebben of juist willen starten er ook iets aan hebben.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin dit