Mijn websites zijn best wel een belangrijk onderdeel van mijn bedrijf. Sterker nog: zonder die websites heb ik er gewoon geen inkomen uit. Ik word dan ook vrij zenuwachtig van het idee dat er ‘iets mis’ mee zou zijn. Dat een website uit de lucht is en niet meer te bereiken voor bezoekers bijvoorbeeld. Arghhh! Een goede hosting kiezen is daarom zo ontzettend belangrijk. Ik weet niet meer hoe ik drie jaar geleden bij SiteGround uitkwam, maar wat ik wel weet is dat ik er niet meer weg wil.

Ik ben een tevreden gebruiker van SiteGround en deel in dit artikel affiliate links naar de diensten van SiteGround.

Goede hosting kiezen

Zoals ik al zei is het kiezen van een goede hosting bedrijf essentieel. Helaas is dat best een tijdrovend klusje, maar zo van belang dat je dat eigenlijk voor lief moet nemen. Soms blijkt pas als de nood aan de man is, wat je in huis hebt gehaald. Toch zijn er wel een paar punten waar je op voorhand al op kunt letten.

•De bereikbaarheid
•De prijs
•Welke diensten worden er aangeboden?
•Snelheid
•Zijn ze ergens in gespecialiseerd?
•Zijn er voldoende recensies te vinden?

Lees ook: De 6 functies van Yoast SEO Premium die ik het meest gebruik

Review SiteGround

Als ik nu een nieuwe hosting zou moeten kiezen zou ik die aan de hand van de punten die ik hierboven noemde beoordelen. Daarom zal ik voor deze review SiteGround langs deze meetlat leggen en stap voor stap bespreken hoe dat precies zit.

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van je hostingbedrijf is ontzettend belangrijk. Als er iets met je website is, wil je zo snel mogelijk iemand spreken die het voor je oplost. SiteGround is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Je kunt bellen, mailen via een ticketsysteem en chatten. Persoonlijk heb ik geen verschil gemerkt in de wijze van contact opleggen. In alle gevallen ben ik binnen een paar minuten snel op weg geholpen of werd het probleem voor mij opgelost.

Nadeel van SiteGround is dat alle communicatie in het Engels moet. Is Engels niet je sterkste punt, dan is SiteGround niet de juiste hosting voor jou.

Prijs

Kosten voor je hosting zijn terugkerende kosten die je moet kunnen blijven ophoesten. Toch is het niet verstandig om hierop te bezuinigen. SiteGround is qua prijs een middenmoot. Niet duur, maar ook niet het goedkoopste hostingbedrijf. Wel een die je ontzorgt. Als je zelf heel technisch onderlegd bent, kun je misschien kiezen voor een bedrijf dat minder service aanbiedt. Als je zelf niet zo handig bent en hier geen omkijken naar wil hebben, dan is SiteGround wel een goede optie. Je merkt aan alles dat ze heel hoog willen scoren met klanttevredenheid.

Als je je via deze link aanmeldt, krijg je een fijne korting die op Black Friday zelfs nog meer oploopt.

Diensten/pakket

Het is goed om voor jezelf op een rijtje te hebben wat je precies nodig hebt. SiteGround heeft verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen. Zo is er altijd een pakket dat het best bij jou en je website[s] past. Wat ik prettig vind, is dat een SSL certificaat gratis wordt verstrekt.

Omdat ik meerdere websites heb, heb ik gekozen voor het GrowBig pakket. Hier betaal ik jaarlijks €155,70 voor. Het is ook mogelijk om losse domeinnamen te registreren. De prijs hiervoor is afhankelijk van de extensie [.com, .nl etc]. Onder aan dit artikel zal ik in 3 stappen laten zien hoe makkelijk het is om je aan te melden. Onderdeel van mijn pakket zijn een ongelimiteerd aantal e-mailadressen.

Snelheid

Hoe snel je website is, hangt van veel factoren: je thema en plugins die je gebruikt bijvoorbeeld. In de basis biedt deze hostingprovider een website die supersnel kan laden.

Specialiteit

Wat mij betreft is SiteGround een hele goede hostingprovider voor een WordPress website. Een WordPress website migratie hoort bij de service en wordt gratis aangeboden. Er is tot nu toe genoeg kennis in huis om de problemen waar ik tegenaan liep meteen op te lossen.

Recensies

Ik ken meerdere collega ondernemers die ook SiteGround gebruiken en daar net zo tevreden over zijn. Online, zoals op Trustpilot, zijn er ook genoeg goede recensies.

Lees ook: Review | Online boekhoudprogramma Jortt

SiteGround als WordPress hosting

SiteGround is al 3 jaar mijn WordPress hosting. De keren dat mijn website niet bereikbaar was, zijn op één hand te tellen. En als het gebeurde, had ik altijd direct contact waarna het probleem meteen werd opgelost. De technische problemen lagen overigens niet altijd aan hun, maar daar werd geen onderscheid in gemaakt. Ik kan SiteGround dan ook oprecht aanbevelen als hostingprovider en met name ook als hosting voor een WordPress website.

Aanmelden bij SiteGround

Jezelf aanmelden is zo gebeurd. In letterlijk drie stappen ben je een goede hosting rijker. Je kiest een pakket dat het beste past bij je situatie. De korting die je krijgt bij aanmelden, geldt voor de hele periode waarvoor je de hosting afneemt. Iets wat best bijzonder te noemen is. Vervolgens geef je aan of je al een domeinnaam hebt, of er ter plekke een wil kopen. In het derde en laatste scherm kun je aangeven of ze je website moeten verhuizen van een andere host en rond je je aanmelding bij SiteGround af. Een kind kan de was doen.

Stap 1: kies een pakket

Stap 1 aanmelden Siteground als hosting kiezen

Stap 2: kies een domeinnaam

Screenshot stap 2 aanmelding bij wordpress hostingbedrijf Siteground

Stap 3:  Aanmelding voltooien

 

SiteGround is een snelle hostingprovider die veel aandacht heeft voor klantenservice. De prijzen voor hosting zijn goed in verhouding met de kwaliteit die ze leveren. Aanmelden, en zelfs verhuizing van je website, is zo gepiept.

 

Heb jij ook ervaring met SiteGround? In de reacties kun je door middel van een ratingsysteem ook je mening geven. 

 

SiteGround WordPress hosting

Vanaf €3,95
8.8

Bereikbaarheid

10.0/10

Prijs/kwaliteit

8.0/10

Kennis WordPress

9.0/10

Snelheid

8.0/10

Plus

  • Goed bereikbaar
  • Weinig downtime
  • Dagelijkse back-up
  • Gratis migratie
  • Gratis email

Min

  • Communicatie alleen in het Engels
Auteur

Uit ervaring weet ik dat het als moeder makkelijk kan zijn om vanuit huis een eigen bedrijf te starten. Hoewel te doen, loop ik ook tegen lastige ondernemerskwesties aan. Ik faal en ik heb succes, maar opgeven doe ik nooit! Op Fem.club bundel ik die ervaring met praktische informatie zodat andere moeders die ook een bedrijf hebben of juist willen starten er ook iets aan hebben.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin dit